Szaunák

Finn szauna, Infra szauna

Az egyik fő indok, amiért előnyös szaunázni, az, hogy a gőzben ülve kitűnően formában tarthatjuk testünket. Tanulmányok bizonyítják, hogy rendkívül előnyös, ha legalább egy héten egyszer alaposan megizzadunk, és azt, hogy a szaunázás pillanatnyilag megnöveli testünk hőmérsékletét, gyakorlatilag pillanatnyilag lázasak leszünk.A szaunázás jobb egészséget és vitalitást eredményez. Egészségünknek és immunrendszerünknek kifejezetten jót tesz a forró szauna és hideg zuhany kombinálása.

Méregtelenítsen!
Az izzadás és a láz testünk csodaszerei. A képlet egyszerű: növelje teste hőmérsékletét, annak érdekében, hogy megelőzze a betegségeket, és egészségesebb legyen, aztán szó szerint izzadja ki a káros anyagokat!A szaunázás nemcsak bőrünk pólusaira van jótékony hatással, ezzel a módszerrel ugyanis a szervezetünkben található összes káros anyagtól hatékonyan megszabadulhatunk.

Javítsa vérkeringését!
Egy másik hatása a vérkeringés javulása (mivel kitágítja a véredényeket), az orvosok arra is rájöttek, hogy a szaunázás a szívbetegekre is jó hatással vannak, és gyakran írtak elő ún. termálterápiát a betegeiknek (60 °C fokon).
A szaunázás jótékony hatásai:
-Élénkebb vérkeringés
-Méregtelenítés
-Erősebb immunrendszer
-Jobb ellen állóképesség a betegségeknek és egyéb fertőzéseknek
-Izom-és ízületi fájdalmak rövid távú enyhülése, még az ízületi gyulladástól szenvedők esetében is
-Javult ízületi mobilitás
-Ideiglenes enyhülés az asztmásoknak és hörghurutban szenvedőknek
-Stressz-mentesítés és relaxáció
-Tisztulás, tisztább bőr
-Hatékonyan csökkentheti az étvágyat

Továbbá megszüntetik a helytelen életmód okozta betegségek tüneteit, például cukorbetegség, érelmeszesedés, elhízás, magas vérnyomás. Nagy előnye a szaunázásnak, hogy jó hatása van egészségünkre, illetve hatásos mindenféle betegség ellen. Kutatók szerint legtöbbször (az esetek több mint 75 százalékában) a stresszre vezethető vissza a megbetegedés, például hátfájás, mellkasi fájdalmak, szorongás, álmatlanság, fejfájások, depresszió. A szauna megoldást jelenthet mindezen betegségekre.A szaunázás egy kevésbé ismert hatása, hogy a relaxáció e formája közben még fogyhatunk is. Mindannyian tudjuk, hogy a stressz lehet az egyik oka annak, amiért többet eszünk a kelleténél; tanulmányok kimutatták, hogy ha tovább szaunázunk, akkor akár 500 kalóriát is elégedhetünk, ez annyi, amit 3 mérföldnyi futással égetnénk el.

Inraszauna +előnyei:

Alakformálás: Egy 30 perces infraszauna használat alkalmával több száz kalóriától is megszabadulhatunk. A finn szaunákkal ellentétben az infraszauna által okozott izzadás kb 70-80% a víz. A maradékot a testben felgyülemlett káros anyagok (pl.:koleszterin, nehézfémek, higany stb.) teszik ki. Bőr regenerálás, narancsbőr: Az infravörös sugarak elősegítik a sejtek regenerálódását, így a bőr üdébbé válik. Narancsbőr ellen is hatásos lehet, mivel azt ezt kiváltó anyagokat az infraszauna mélyre hatoló sugarai elérik, és segít a cellulitisz eltávolításában.